Vann til Kambumbwe

RAPPORT FRA 2019

Brønnen ble borret i 2017 og her ser dere brønnen og dyrkingen i bakgrunnen to år senere
Henter vann for å lage bygge-materialer
Vi har besøkt landsbyen Kambumbwe 5 ganger, – og de to siste gangene var i 2017 og 2019. Mye har skjedd de to årene. Den robuste sandveien har blitt en ganske fin asfaltvei. Nye hus, bygninger og fabrikker har dukket opp langs veien. Infrastrukturen er også utviklet. Brønnen vi boret i 2017 er veldig positiv for utviklingen av landsbyen. Folket kan bade, vaske opp og vaske klær, de kan dyrke grønnsaker, spise sunn mat og holde seg sunne og friske. De blander også vann med sand og bygger hus. Vi fikk inntrykk av at barna, de unge og voksne har det bedre. De så lykkeligere og sunnere ut. Fremfor alt var barna mer energiske og hadde klarere og friskere øyne. Det er fortsatt problemer med hiv, sykdom, fattigdom osv., men dette er store skritt i riktig retning.
Home of Hope Zambia planlegger et kurs i permakultur senere på samme sted.

Samling under treet


Som før samlet vi oss under det samme store gamle treet. Pastor Eddy forkynte, vi sang og Lena og Wenche formidlet små hilsener. Så fikk alle “svensk fika” og juice (blandet med eget vann) og vi distribuerte klær fra Norge og Sverige.
Fantastiske øyeblikk !!RAPPORT FRA 2017

Forventningsfull venting!
HURRA! Vannet strømmer for første gang!

21 august 2017: Tenk,- de fikk vann for første gang i historien! Nå har de mulighet til å utvikle jordbruk, få rent vann til vask, drikking og matlaging. Hverdagen er radikalt endret. Forestill deg å leve i varmen og ikke ha tilgang til rent vann….

Mulighetene for at de holder seg sunne og friske er økt radikalt i denne landsbyen!

Samling for å feire RENT VANN!
Sheila klipper båndet rundt vannpumpa og flere holder taler!

Søndag 3. september 2017 ble det stor fest med boller og brus, taler, klipping av snoren og innvielse av brønnen. Sheila og Wenche representerte vår organisasjon, og begge holdt tale.
Sheila fortalte litt om hva som skjedde med henne da hun så mangelen på vann i landsbyen i fjor (2016), hvordan det berørte hjertet og deretter året med innsamling. Ellers talte landsby-lederen og Eddy Bushitse, som har formidlet kontakt og vært en trofast støtte på søndager over lang tid.

Mødre og noen av barna fra støtte-programmet i Lusaka var veldig glade for å være med!Vi leide buss og hadde med noen av «barna våre», som vi har støttet økonomisk med skolepenger siden 2009. Vi oppfordrer dem til å hjelpe andre, siden de selv har fått støtte. De distribuerte mat, drikke og klær til landsbyen, i tillegg til å sørge for fotografering og videoopptak av hele festen!

I samtalen på vei hjem gav alle uttrykk for at dette hadde gjort inntrykk og at de var veldig glad for at de kunne være med å hjelpe.

ALLE BLE PÅVIRKET AV RESULTATET!

TUSEN TAKK til alle som har støttet RENT-VANN-prosjektet.

BAKGRUNNSHISTORIE

Pär ved frokostbordet på 50-årsdagen sin.Pär skrev denne oppfordringen på Facebook høsten 2016: «Vi reiser til Zambia i 3 uker for å bore to brønner. Reise og opphold står vi for selv, men vi ønsker å samle inn penger til brønner. Jeg, Pär Alverbäck, ønsker ingen gaver på min 50-årsdag, men gjerne penger til brønnene. Dere kan være med på å gjøre livet rikere for denne stammen.»

Da Sheila besøkte Zambia for første gang i 2016 og kom til den landlige landsbyen, oppdaget hun at de faktisk ikke hadde offentlig vann. Det var noen private brønner 5 km unna og innimellom fikk de audiens der for å dekke et skrikende behov, men det var ingen sikker kilde.

Så vi i Seed of Hope International lovet å snakke landsbyens sak når vi kom hjem, og det har Sheila virkelig gjort. Hun og Pär adopterte dette prosjektet.

Bildet til venstre er fra frokosten på bursdagen 31. mai 2017! Og vi ser en fornøyd Pär! Han fikk 41 000 SEK i bursdagsgave som i helhet ble gitt til brønn-borring i Kambumbwe-landsbyen i Mungole-distriktet!

Borringen pågår !Pär fikk desverre ikke vært med på turen, men 21 august 2017 startet boringen! Og tenk, vi fant litt vann på 10 meter, men på 30 meter begynte det å flomme over: 10 liter pr sekund! Så vi borret ned til 50 meter for å sikre tilgangen. Du kunne se gledesuttrykkene i ansiktene. Tenk, de fikk vann for første gang! Nå har de mulighet til å utvikle jordbruk, få rent vann til vask, drikke og matlaging. Hverdagen er radikalt forandret. Tenk deg selv om du levde i varmen og ikke hadde tilgang til rent vann.

Sheila og Pär i Hofors sentrum. De bor ganske nær Hofors i Sverige, nord for Stockholm.

Vi i Seed of Hope er svært takknemlig til Pär og kona Sheila har tatt initiativ til å samle inn penger og de gjør det virkelig bra!  25 august samme år reiste vi til Zambia for å virkeliggjøre drømmen som Sheila fikk i 2016 da hun første gang var i Zambia.

På bildet til venstre er Sheila og Pär i Hofors i Sverige, hvor de bor. Et vakkert par, ikke sant?

TAKK til Sheila og Pär og alle som har støttet RENT VANN prosjektet.

INGEN VAR UBERØRT AV RESULTATET!