Stödja barn och ungdomar

Våra mammor och barn:
Bak från vänster: Jackson, Chipego, Ruth, Kaluba, Tokozani, Goodson, Prudence,
Alice, Elisabeth, Melan och Mary
Fram från vänster: Madaliso, Samson, Blessing (Samson syster), Grace Tembo, Purity, Joyful, Naomi, Limpo, Felitus, Chipego’s bror, Jedidah, Juanita och Samsons syster.
Frånvarande: Mwelwa , Millicent Mungli, Grace , Brenda Machila, Priest.

Bilden är från 3 nov. 2019

Vi stöder ekonomisk skolkostnad för utsatta barn. Vi har följt 25 barn sedan 2008. De flesta av barnen som vi har stöttat under 12 år, har växt till ungdomar. De har det gått väldigt bra för dessa barn/ ungdomar och  majoriteten  ska gå vidare till högskolan. Två killar har kommit in på läkarlinjen, några ungdomar utbildar sig inom administration/management. Två unga tjejer vill bli fysioterapeuter, två lärare och två piloter med mera.  Vi har börjat med att dela ut stipendier till tre unga studerande och bärbara datorer till alla ungdomar som skulle börja på högskolan. 

Vi är väldigt stolta av våra barn/ ungdomar. Många har mycket bra betyg i skolan. Vi träffar dom varje gång vi är på besök i Zamba, – ca 1-2 gångar per år, och vi brukar arrangera fest för dom där vi serverer middag, ger dom kläder, glasögon och andra ting dom behöver. Och det är alltid populärt. 

Vi har en lång relation med barnen och har vunnit deras förtroende. Vi uppmuntrar till att vi alla är en FAMILJ med ömsesidighet där vi stödjer varandra, att också var och en av dom bidrar till andra med något dom har fått.

Gör skillnad för dessa barn/ungdomar och ge gärna en gåva.