Datorer till Zambia

I augusti 2019 arbetade vi med de datorer som gavs oss 2018. Målet var att installera Windows 7 Pro 64 bit, Open Office, Adobe Reader, Skype och Avast Antivirus. Sedan Windows Update vilket tog lååång tid! Vissa av datorerna saknade till och med en hel del drivers.

Roger Heglum och Wenche Manneråk startade klockan 15 på fredagen och fortsatte klockan 10 på lördagen. Ingenting fungerade. Roger försökte hitta språkpaket och Wenche arbetade med att hitta engelska licenser. Vi hittade inte licenser för Windows 7 Pro engelska, vilket var första prioritet. Det var lätt att hitta på svenska och norska, men inte engelska. Vi försökte på ebay, men de stal bara våra pengar och inget svar, även om det skrivs ”omedelbar licens” i presentationen.

Slutligen vid 18.00 hände något och en mycket hjälpsam man från programvara.se kunde skicka den engelska versionen, – och arbetet började.
Sedan dess har timmar på timmar gått för att installera allt och nu är alla färdiga. Att installera Windows 7 tog 4 1/2 timme, sedan uppdateringen flera timmar på varje dator. Sedan 2 timmar på resten. Vissa behövde särskild uppmärksamhet, men totalt sett fungerade det bra.

I september 2019 körde Wenche alla datorer till Lena i Sverige. Vi fick 50 Windows 10 – licenser från Microsoft för drygt 1 300 SEK och vi är verkligen glada och nöjda över att kunna ta dem alla till Zambia i oktober 2019. Lena, Lasse, Micke och Wenche åker ner.

Hårt arbete, men vi ser fram emot att se ögonen på vår personal i Zambia ta emot bra datorer med uppdaterade program.

HÄR VI KOMMER I OKTOBER, ZAMBIA. VI SER FRAM MOT ATT SE VÅRA VÄNNER OCH FAMILJ I HOME OF HOPE ZAMBIA!

Lämna ett svar