Datamaskiner til Zambia

August 2019

I august 2019 jobbet vi på datamaskinene som ble gitt oss i 2018. Målet var å installere Windows 7 Pro 64 bit, Open Office, Adobe Reader, Skype og Avast Antivirus. Windows Update tok laaaang tid! Noen av datamaskinene manglet til og med ganske mange drivere.

Roger Heglum og Wenche Manneråk startet klokka 15 på fredag ​​og fortsatte klokka 10 på lørdag. Ingenting fungerte. Roger prøvde å finne språkpakker og Wenche jobbet med å finne engelske lisenser. Vi fant ikke lisenser for Windows 7 Pro English, som var første prioritet. Det var lett å finne på svensk og norsk, men ikke engelsk. Vi prøvde på ebay, men de stjal bare pengene våre og ikke noe svar, selv ikke når de ble skrevet «Umiddelbar lisens» i presentasjonen.

Endelig klokka 18.00 skjedde det noe, og en veldig hjelpsom mann fra Programvara.se kunne sende den engelske versjonen, – og arbeidet startet.
Siden har timer på timer gått med til å installere alt, og alle er nå fullført. Bare å installere Windows 7 tok 4 1/2 time, så oppdateringen flere timer i flere omganger på hver datamaskin. Så 2 timer på resten. Noen trengte spesiell oppmerksomhet, men samlet sett fungerte det bra.

I september 2019 kjørte Wenche alle datamaskiner til Lena i Sverige. Vi fikk 50 Windows 10 – lisenser fra Microsoft for litt over 1 300 SEK, og vi er veldig glade og fornøyde med å kunne ta dem alle med til Zambia i oktober 2019. Lena, Lasse, Micke og Wenche tar med noen hver.

Hardt arbeid, men vi gleder oss til å se øynene til de ansatte i Zambia motta gode datamaskiner med oppdaterte programmer.

HER KOMMER VI I OKTOBER, ZAMBIA. Ser frem til å se våre venner og familie i HOME OF HOPE ZAMBIA!

Legg att eit svar