Prosjekter

TOMT L2, Huysbygging

Den siste fasen i byggingen av vaktmesterboligen vil bli klar i løpet av 2017 og vi regner med at Jimmy, vaktmesteren vår, flytter dit i juli 2017.

Arkitekt: Professor i arkitektur ved NTNU i Trondheim, Fredrik Lund, har tilbudt seg å designe husene. Han planla å bo i Zambia i to måneder for å realisere planer 2017-2018.

Mugove Walter Nyika kan instruere bygging av hus laget av naturlige materialer. Vi planlegger å starte bygging av skole og samfunnshus i 2018.

PLANER på TOMT L14

Vi har inngått avtaler med Amon Silomba å lage gjerder rundt 2o mål av L14-tomten (som er på 140 mål) for å plante frø og små planter i «grønnsaksbarnehagen» høsten 2017. Vi trenger noen til å vanne plantene og plante dem ut i desember 2017. Vi har sådd frø til frukttrær, levende gjerde (levende gjerde) og eteriske oljer.

I august planlegger vi å ha et møte med alle bønder i nabolaget for å tilby de som ønsker det å dyrke planter som gir essensielle oljer som brukes til såpe og kosmetisk produksjon. Får vi igang et samarbeid med disse naboene, har vi muligheten, med støtte fra LUSH, å bygge et anlegg som behandler/ bearbeider disse oljene. Lush er et internasjonalt selskap som lager håndlagde såper og kosmetikk fra organiske vegetabilske oljer.

Nettsteder: https://www.lushnorge.no/ og https://www.se.lush.com

Mugove Walter Nyika har allerede kontakt med Lush, og  salgsprosessen er klar, så det er bare begynnelsen av veksten. Ettersom området har ligget brakk i to år, er mye av kjemikaliene og giftstoffene naturlig fjernet fra jorden.

 

UTDANNING AV KVINNER

Mugove Walter Nyika vil starte opplæring av 35 kvinner i L2 tomten siste uken i august 2017. Kvinnene kommer hovedsakelig fra området rundt TOMTA. Mugove og Amon Silomba vil møte kvinnene i juli 2017 og lage en baseline om kvinnene og tomten. De vil jobbe en uke i september og så frøene i «grønnsaksbarnehagen» og en uke i desember for å sette ut plantene. I 2018 ville regntiden vanne plantene og i august 2018 starter vi en ny «grønnsaksbarnehage» i samme vekstprosess.

TRENING

Wenche S. Manneråk og Lena Möller Sundstrom har nå gått gjennom første fase i et utdanningsprogram i Forum Syd. Medlemmer fra foreningen Seed of Hope International,kan delta i kursene arrangert av Forum Syd.

ANDRE PROSJEKTER

ARRANGEMENT:

Vi vil fortsette å arrangere en fest for barna vi støtter, dele ut skolepenger og klær etc. og gjennomføre ulike aktiviteter, ha fellesskap og spise middag sammen.

Vi håper at mange av foreningen og andre venner vil være i stand til å besøke Zambia i juni / juli 2018.

HVEM DELTAR I PROGRAMMET

Barna og deres mødre eller foreldre, alle som er involvert i organiseringen og planleggingen av festen og en gruppe fra Sverige og Norge.