Per Alverbäck ønsket seg brønn til utsatt landsby i 50-års-presang og NÅ ER ØNSKET OPPFYLT!

Bildet er fra frokosten på bursdagen 31. mai 2017! Og vi ser en fornøyd Pär! Han har faktisk samlet inn over 41 000 SEK hittil.

Vi i Seed of Hope er svært takknemlig til Pär og kona Sheila har tatt initiativ til å samle inn penger og de gjør det virkelig bra!  25 august reiser de til Zambia for å virkeliggjøre drømmen som Sheila fikk i fjor på reise til Zambia.

Vi besøkte den landlige landsbyen og oppdaget at de faktisk ikke hadde offentlig vann. Det var noen private brønner 5 km unna og innimellom fikk de audiens der for å dekke et skrikende behov, men det er ingen sikker kilde.

Så vi i Seed of Hope International lovet å snakke landsbyens sak når vi kom hjem, og det har Sheila virkelig gjort. Hun og Pär adopterte dette prosjektet, og det er vi takknemlige for.

På bildet til høyre er Sheila og Pär i Hofors i Sverige, hvor de bor. Et vakkert par, ikke sant?

TAKK !!!! Og takk til alle som har støttet RENT VANN prosjektet.

Pär skrev: Vi reiser til Zambia i 3 uker å bore to brønner. Reise og opphold står vi for selv, men vi ønsker å samle inn penger til brønner. Jeg, Pär Alverbäck, ønsker ingen gaver på min 50-årsdag, men gjerne penger til brønnene. Dere kan være med på å gjøre livet rikere for denne stammen.

Borringen pågår !

 

21 august 2017 startet borringen! Og tenk, vi fant litt vann på 10 meter, men på 30 meter begynte det å flomme over: 10 liter pr sekund! Så vi borret ned til 50 meter for å sikre tilgangen. Du kunne se gledesuttrykkene i ansiktene. Tenk, de fikk vann for første gang! Nå har de mulighet til å utvikle jordbruk, få rent vann til vask, drikke og matlaging. Hverdagen er radikalt forandret. Tenk deg selv om du levde i varmen og ikke hadde tilgang til rent vann.

HURRA! Vannet strømmer for første gang!

Mulighetene for at de holder seg sunne og friske er steget radikalt!
Så dette feiret vi:

Søndag 3. september 2017 ble det stor fest med boller og brus, taler, klipping av snor og innvielse av brønnen. Vår organisasjon var representert med Sheila og Wenche, og begge holdt tale.

Klipping av snor og taler

Sheila fortalte litt om hva som skjedde med henne da hun fikk se mangelen på vann i landsbyen og hvordan de tok tak i dette. Ellers talte landsbylederen og Eddy Bushitse, som har formidlet kontakt og som har vært en trofast støtte der over lang tid.

 

Noen av mødrene og barna våre som ble med fra Lusaka på innvielsen.

Vi leide buss og hadde også med oss noen av «barna våre», som vi har støttet økonomisk med skoleavgifter siden 2009. Vi oppfordrer dem til å hjelpe andre, de som selv har fått støtte. Så de delte ut mat, drikke og klær til landsbyen i tillegg til å sørge for fotografering og videoopptak av hele opplegget!
I samtalen på vei hjem gav alle uttrykk for at dette hadde gjort inntrykk og at de var veldig glad for at de kunne være med å hjelpe.

INGEN VAR UBERØRT AV RESULTATET!