PÄR ALVERBÄCK ÖNSKADE SIG BRUNN TILL UTSATT STAM I 50-ÅRSPRESENT….OCH NU ÄR ÖNSKET UPPFYLLD!!!

Bilden är från frokosten på födelsedagen 31 maj! Och vi ser en fornöjd Pär! Hittentills har han nämligen fått in över 41.000 SEK.

Vi i föreningen Seed of Hope är oerhört tacksamma till Pär och frun Sheila som har tagit initiativ till att samla pengar och göra denna brunn! Dem åker till Zambia 25 Augusti för att verkliggöra drömmen som Sheila fick förra året i Zambia.

Vi besökte landsbyn och upptäckta att dem faktiskt inte hadde offentligt vatten als. Det var några privata 5 km ifrån som imellanåt let dem hämta vatten i deras brunnar, men ingen säker källa.

Så vi i Seed of Hope International lovade att tala landsbyn’s sak när vi kom hem, och det har verkligen Sheila gjort. Hon og Pär adopterade detta projekt och det är vi tacksamma för.

Här är Sheila och Pär i Hofors, Sverige, var dem bor. Et vackert par, eller hur?

Pär skrev så här: Vi åker till Zambia i 3 veckor för att borra 2 brunnar. Resan står vi själva för och uppehälle men vi vill samla in pengar till brunnarna. Jag Pär Alverbäck fyller 50 år men vill inte ha presenter men gärna pengar till brunnarna. Så vill du/ni vara med att göra livet rikare för denna stam så får ni gärna skänka pengar till detta. Kontakta Sheila Alverbäck (länk till Facebooksidan) per telefon så får ni kontonummer att sätta in pengarna på. Be blessed/ Pär Alverbäck

Klara att börja!

21 augusti 2017 började borrningen! Och tänk, vi hittade lite vatten på 10 meter, men vid 30 meter började det flyta över: 10 liter per sekund! Så vi borrade ner till 50 meter för att säkerställa tillgången. Du kan se glädjeuttrycket i deras ansikten. Tänk dig att de fick vatten för första gång! Nu har dem möjlighet att utveckla jordbruket, få rent vatten för att tvätta, dricka och laga mat.

Vatten för första gång i historien

Varje dag förändras radikalt. Tänk dig om du bodde i värmen och inte hade tillgång till rent vatten. Möjligheterna att hålla sig  friska har stigit radikalt!
Så detta firade vi: söndag 3 sep 2017 var stor fest med bullar och läsk, tal, klippa bandet och invigningen av brunnen. Vår organisation var representerad av Sheila och Wenche, och båda höll tal. Sheila berättade lite om vad som hände med henne när hon såg bristen på vatten i byn och hur de började. Annars talade bylädaren och Eddy Bushitse, som förmedlade kontakten och stöttade byn troget i lång tid.

Tal och klippning av bandet

Vi hyrde en buss och några av våra ”barn”, som vi har stödit ekonomiskt med skolavgifter sedan 2009, var också med. Vi uppmuntrar dem att hjälpa andra när dem själv har fått stöd. Därefter delade de ut mat, drycker och kläder till byn, samt tillhandahöll fotografering och videoinspelning av hela arrangemanget!

I bussen med barnen och deras mammor som är väldigt berörd och nöjda med dagen

I samtalet på väg hem, uttryckte alla intrycket att detta hade gett intryck och att de var väldigt glada att de kunde hjälpa.

INGEN VAR OBERÖRD AV RESULTATET!

 

TUSEN TACK

till alla som har stöttat RENT VATTEN-projektet.